Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

МИСЛИТЕ И ЧУВСТВАТА НА ЧОВЕКА

ЧОВЕКЪТ
Алтернативен линк


МИСЛИТЕ И ЧУВСТВАТА НА ЧОВЕКА






Човек е цвете, което трябва да мисли и чувства правилно, за да се разцъфти в красивия Божествен свят. 89-82.



Светлината на вашия живот се обуславя от интензивността на вашите мисли. Всеки човек в света се познава по светлината на неговия живот. Аз говоря за разумните хора, за разумния живот. Всеки един човек, като влезе в разумния свят, по светлината му се познава, откъде иде и какъв живот живее. Добрият живот е изразен в него; лошият живот - също. Когато отидете в духовния свят, тази светлина ще ви посрещне. Светлината, това е вашето богатство. Всичките ви минали животи, и всичките ви бъдещи животи са зависими и ще зависят от светлината на вашата звезда. 9.17-11.

В света има само едно име, с което човек може да се назове то е човекът на мисълта – „манас” наречен. 9.14-16.



Ако мислите на хората в няколко поколения вървят в низходяща степен, те започват да се израждат. Израждането става отвътре. При израждането се забелязва промяна в носа. Щом човек се отклони от правия път, носът му се пречупва, той вече не е спуснат перпендикулярно надолу. Челюстите му започват да изпъкват навън както у животните. Носът същевременно изгубва своята дължина. Следователно, когато човек не живее нормално, челюстите му започват да се издават напред, брадата му се пречупва и скъсява, докато най-после съвсем се изгуби. Челото пък ляга назад, скулите изпъкват и тогава човек започва да прилича на животно. Разликата между човека и животните е тази, че животните нямат голям нос, нямат брада и чело. Челото им е слабо развито. 43.20-5.



Човек трябва да знае каква е онази първична материя, в която функционира мисълта. 9.14-16.



Нечистите мисли и желания разполагат човека към нечиста храна. 25-234.



Йерархията на ангелите е основа на живота. За да бъдем във връзка с тях - всички хора - мъже, жени, деца трябва да раждат. Който не може да роди една възвишена мисъл, едно добро желание, не е свързан с ангелите. Всеки момент трябва да раждате. Който не ражда сам прекъсва връзката си с ангелите. 25-264.



Чувствата и способностите на човека се проектират върху лицето, черепа и тялото му. 66-22.



Когато низшите чувства взимат надмощие, човек погрознява; когато висшите чувства в него взимат надмощие, той става красив. 69-251.



Когато Любовта ви посети, добре е да измерите носа, врата и ръката си. 27-170.



Първо, Божието благословение минава през гърлото, после отива в стомаха, оттам - в белите дробове и най-после се качва в мозъка. Ако не е така, ти не можеш да реализираш своите мисли. 68-78.





НАГОРЕ